Saturday, 20 August 2011

Punca Hilang Nafsu Untuk Berbelog . Ini Bukan Entry Lucah!



Pic Courtesy : Google


Sejak dua menjak dan juga melarat kepada tiga menjak, Wana dapati ramai di kalangan rakan-rakan blogger telah hilang semangat untuk berblogging. Buktinya, boleh kata setiap hari Wana akan terbaca kata-kata yang berbaur ketiadaan-mood-ketiadaan-idea di update di dashboard Wana. Eh berapa banyak 'di' laa.




"Aku tak ada mood la nak berbelog"

"Dua tiga hari ni aku tak ada idea apa nak update dekat belog"

"Nak update belog tapi rasa macam malas"



Okay honestly, Wana pun ada mengalami sindrom-sindrom malas berblogging tersebut. Nafsu untuk berbelog menjadi semakin menurun dan juga keghairahan berbelog tiba-tiba menjadi lesu. Omg! Ini bukan entry lucah!

Setelah di buat sedikit siasatan, Wana dapati ketiadaan mood dan ketandusan idea untuk berbelog adalah disebabkan oleh 4 faktor :


1) Raya - Tak sabar nak raya. So fikiran tak dapat nak fokus untuk entry. hihi

2) Aidilfiri - Kesibukan untuk menguruskan persiapan perayaan menyebabkan mereka tiada masa dan tidak sempat untuk mencari bahan baru untuk belog

3) Raya - Keserabutan akbat memikirkan baju raya yang belum jugak siap. Sedagngkan raya tinggal lagi 10 hari. Omg!

4) Raya - Disebabkan bulan puasa, kepala asik fokus kepada apa menu berbuka, menu bersahur dan juga sibuk memilih kuih-kuih raya yang dijual kak Bedah dengan Kak Joyah.


Kesimpulannya, sindrom TAK ADA MOOD dan TAK ADA IDEA disebabkan oleh RAYA! 

p/s : Hehe. Wana pun tak de idea nak update belog sebenarnya. Hahaha!

Jangan mare. Nanti kena jual :D



8 comments:

My Name is Mar said...

Ho-ho-ho! Wa pula tak ada mood ntuk berblogging bila dah stat marathon lyn movie.. hho-ho-ho!

Shorim Kasih said...

haha..lawak..idea la tu, dah tulis..hehe..pandai2..

Amirul Aqiim said...

selamat hari raya!
dam dam dum, bunyi mercun, kita berpuasa hingga sebulan~ lalalalala~


*eh, betul ke sy nyanyi tu? hahaha

AzatLazat said...

kena jual ngan sapa?
nak marah ni
cepat le jual saya
kakaka
:P

W a n a Eiskay said...

MNIM : Yes. Gua tak ada mood nak blogging bila gua layan lagu. Haha

W a n a Eiskay said...

Shorim Kasih : Haha. Thanks sebab baca :D

W a n a Eiskay said...

Aqim : Aqim kena banyak kan lagi latihan okay :D

W a n a Eiskay said...

Aizat : kena jual dekat bangladesh. Cepat marahhh! ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...