Thursday, 18 August 2011

Soalan Untuk Mereka Yang bergelar Perempuan



Ada beberapa persoalan yang perlu Wana jawab sebagai perempuan :




1 - Setiap wanita meng-ANGAN-kan lelaki yang romantik. Ho-ho-ho. Jadi, aku nak tahu, apa lelaki tu boleh buat sampai korang boleh kelaskan lelaki tu seorang yang ROMANTIK?  Contoh: Say I love You everyday ke.. Depends on korang.


Jawapan : Lelaki yang dikelaskan sebagai ROMANTIK bagi Wana adalah lelaki yang sentiasa mengingati dan bertanya bagaimana khabarnya keadaan kita. Say ILebyu everyday bukanlah ukuran kepada keromantisan seseorang cowok. Tetapi bagaimana caring dan prihatin seseorang lelaki itu pada seseorang wanita. Sifat caring dan sentiasa ambil berat sebenarnya akan membuatkan seseorang wanita itu lebih menghargai si lelaki. Oh lagi satu Wana suka suprise! Romantik nya kalau lelaki tu selalu suprisekan Wana dengan something yang Wana rasa dihargai. Suprise tu tak semestinya bersifat kebendaan tetapi sesuatu yang membahagiakan. ;D



2 - Let say boyfriend korang tu vokalis sebuah broadBAND, korang pergi tengok showcase band dia. Dan si dia kata, lagu ni KHAS untuk kekasih saya. Lagu apa yang korang expect dia akan nyanyi? Bagi 1 lagu. Tak kisah lah lagu apa. Malay, eng, arab, nasyid, korean, etc... Contoh: I Knew I Loved You by Savage Garden.

Jawapan : Semestinya lagu "I Confess" by FT Island. Wana memang tertunggu-tunggu someone nyanyikan lagi ni untuk Wana. Lagu ni sangat cute, sweet, special dan comel. Sangat touching kalau dengar lagu ni. ;)




3 - Korang menginginkan boyfriend korang ala-ala watak fiksyen yang mana satu? Contoh: Seth Tan.

Jawapan : Wana nak boyfriend macam watak 'Gu Jun Pyo" dalam "Boys Over Flowers". Dia sentiasa tahu macamana nak tackle hati kita. Boleh berbual macam kawan baik, boleh jalan-jalan macam beshfriend. Seseorang yang bukan sahaja sebagai kekasih tetapi dalam masa yang sama macam kawan karib. Besttt!  ;)


10 comments:

  1. Ho-ho-ho!
    Semua nak KOREA..
    Ha-ha-ha:D

    ReplyDelete
  2. amboi wana
    nak mint2 yg korea je
    hehe :P

    ReplyDelete
  3. MNIM : Haha. Sebab tengok muka Mar macam pakwe korea :D

    ReplyDelete
  4. Hazirah : Betol kan? :D Ape yang betul?

    ReplyDelete
  5. Farah Hanim : Tak la dear. Kebetulan. Haha :P

    ReplyDelete
  6. Ila : Saya nak macam semua jugak :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...