Saturday, 16 December 2017

Kenapa Lelaki Takut Nak Dekati Aku?

Kenapa lelaki takut nak dekati aku?

Mereka selalu cakap aku ni high maintenance.
Mereka cakap aku susah nak jatuh cinta.
Mereka cakap aku susah nak dapat.
Dan macam-macam lagi.

Kenapa mereka suka buat tuduhan melulu?
Aku tak pernah demand apa-apa.
Selama ini aku Cuma jalani hidup seadanya.
Mungkin pada pandangan mereka, apa yang aku pakai, gaya hidup aku, post aku di social media itu something yang considered as ‘high maintenance’.

I don’t want to live lonely, forever.
I don’t want to die lonely.

Bila aku tengok cerita sweet stranger and me, aku rasa emo.
Aku hanya mampu tengok sampai episode 6 je, then aku stop.
Sebab apa?
Sebab aku jeles dengan Hong Na Ri.
Kenapa aku jeles dengan dia?—Sebab aku nak lelaki macam Ko Nan Gil.
Kenapa Ko Nan Gil?-- Sebab dia baik, protective, comel, kuat etc.

It may sound childish.
Just say whatever you want to say.
I know the perfect guy never exist.
The one that I waited so long never exist.
The one that I dreamed for was never exist.
I know.
I just need someone yang aku berkongsi rasa kasih dan saying, berkongsi cerita, suka dan duka aku dengan dia. 
Seseorang yang aku boleh call or text ‘jom pegi jalan-jalan’ bila weekend datang. 
I just want that.

Is that so hard for me to get one?

I just need someone..

0 comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...