Saturday, 17 September 2011

Apa Maksud Mimpi Ini?



Mimpi. Kenapa aku mimpikan dia semalam? Sedangkan antara kami tiada sebarang ikatan. Just friends. Itu ungkapan yang paling tepat untuk menggambarkan hubungan kami. Kami bukan couple, kami bukan pasangan bercinta, kami bukan pasangan kekasih. Tetapi kenapa dia?

Aku seorang yang susah untuk bermimpi tatkala aku tidur. Maka bagi aku, bukan senang bagi sesiapa untuk muncul ke dalam mimpi aku. Tidak semudah itu, mesti bayar cukai dulu lorh! Haha.

Tetapi ada satu perkara yang membuatkan aku tidak menyenangi yang amat tentang mimpi itu. Pada mulanya kami menaiki satu kereta ke satu destinasi. Sampai ke destinasi tersebut, kami berhenti untuk minum dan dia bertemu kawan-kawan nya di kedai minum yang sama. So, aku mintak kebenaran dekat makcik kedai tuh untuk guna toilet kat kedai die kejap. Selepas menggunakan toilet, aku keluar untuk mendapatkan dia, tetapi tidak ku ketemu. Bila aku berpatah balik, kedai yang tadi juga tidak aku ketemu. Kaget? Ya sememangnya dong! Handbeg aku, wallet dan handphone aku ada aku tinggalkan di kedai makcik tadi. Ahh sudahh! Dia hilang, kedai makcik tuh pun hilang. Aku berlari ke sana ke sini tetapi masih tidak ketemu.

Until finally, aku terjaga sebab jam aku yang aku dah kunci. Arghhh! Tak sempat aku nak tau ending dia.

So, pada pendapat korang apa maksud mimpi aku tu?
Adakah dia seorang yang tak boleh diharap? Haha..

=)

Pic Courtesy : Google

2 comments:

Green Apple said...

berat mimpi ni.. habis semuanya hilang...

Mizfantagiro said...

maksud dia..jgn tinggal barangan berharga di tempat lain bila keluar :D hehehehe.. mainan tido jer kot wana =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...